• Volledig overzicht
  • Regelgeving
  • Echte informatie

Alle externe verlichting op je wagen

De verschillende soorten van autolichten

Er bestaan verschillende soorten van autolichten en ze zijn onderverdeeld in interieure en exterieure verlichting. Zoals het woord het zelf zegt, omvat de exterieure verlichting alle lampen die zicht aan de buitenzijde van de wagen bevinden. Hun functie varieert, maar vooral veiligheid primeert en is meestal de belangrijkste factor in het gebruik van de lichten. Er zijn 11 verschillende soorten van externe lichten:

Je kan op de bovengenoemde naam drukken om meer informatie te weten te komen over de soort van autolichten. Indien je graag weetjes of nieuwjes op het vlak van autolichten wenst, kan je de nieuws pagina bezoeken waar er frequent een nieuw artikel wordt gepost om jullie zo op de hoogte te houden van allerhande ontwikkelingen.

De verlichting op je auto heeft ook verschillende types

Buiten de verschillende soorten van lichten, zijn er ook verschillende types. De 3 belangrijkste zijn de LED, halogeen of xenon lampen, indien je er meer wil over weten kan je terecht op de pagina over de verschillende types van autolampen. Belangrijk om weten is dat niet elke soort alle types ondersteunt, de xenon lampen worden typisch enkel voor de koplampen gebruikt, terwijl de dagrijverlichting vaak uit LED lampjes bestaat!

Interieur verlichting voor een stijlvolle auto

Anderzijds heb je ook verschillende lampen in de wagen zelf, deze dienen voornamelijk om de bestuurder of passagiers te helpen indien er iets opgezocht of gelezen moet worden. Bij veel modernere wagens maakt de interieur verlichting echter ook deel uit van de “styling” van de wagen.

Indien je op deze site foute informatie aantreft of graag iets wil delen, twijfel dan zeker niet om contact op te nemen met ons! Wij proberen zo waarheidsgetrouwe en correcte informatie met jullie te delen.