• Volledig overzicht
  • Regelgeving
  • Echte informatie

Symbolen van de autolichten op je dashboard

Gepubliceerd op 17/10/2019 door AutoLichten.be

Rood, oranje en groen – bij de verkeerslichten weet iedereen wel wat deze kleuren betekenen. In de auto, echter,  is de betekening van al die lampjes niet altijd duidelijk op het eerste gezicht duidelijk. Weet wel dat de symbolen op het dashboard gestandaardiseerd zijn, dus in elke wagen zijn ze identiek.

Alle autolichten van de regenboog

Er is in ieder geval een zeker logica in de kleuren van de lampjes. Rood betekent stoppen zo snel mogelijk! Oranje/geel roept op tot meer aandacht, bijvoorbeeld omdat er iets niet goed werkt. Terwijl groene lampen dienen om iets meer te weten te komen. Een speciaal geval is het blauwe grootlicht indicatielampje en de rode waarschuwingslichten. Deze stamt uit de tijd dat je de waarschuwingslichten alleen kon gebruiken in geval van pech.

Om alles een beetje te verduidelijken hebben we bij autolichten.be een lijstje gemaakt met de belangrijkste symbolen.

In de eerste rij, van links naar rechts: Indicatie van een defect autolicht, Koplampsproeiers, Indicatie waar je de lichtschakelaars vindt, Gevaardriehoek laat de knipperlichten pinken, Parkeerlicht, Mistlicht achteraan.

In de tweede rij: Koplampen, Knipperen met de koplampen, Dimlichten Standlichten, richtingsaanwijzers, Mistlichten vooraan

Hebt u ze al ontdekt in op je dashboard? Laat het ons weten in een reactie!

Autolichten (1) Dashboard (1) Frankrijk (1) halogeen (1) LED (1) regels (1) Symbolen (1) Wetgeving (1) xenon (1)